Samtale med en præst

Ønsker du en personlig samtale med en af provstiets præster,  er du velkommen til at kontakte den pågældende og træffe aftale herom.

"Sjælesorg" kalder man ofte denne samtale; man kan også kalde det aktiv livshjælp.  Samtalen kan handle om alt fra tabet af et nært familiemedlem, kæreste eller ven til spørgsmål om tro og kirke. Samtalen kan måske løse op, åbne for tillid, tilgivelse, livsmod ... fornyet tro og håb.

Præsten har tavshedspligt. Du kan altid henvende dig til din lokale sognepræst personligt, telefonisk eller pr. mail og du kan også bede præsten om at komme hjem til dig på din adresse. Hvis du er i tvivl om, hvilket sogn og dermed hvilken præst(er) du hører til, kan du gå ind på sogn.dk og taste din adresse ind.

Ønsker du at høre til en præst i et andet sogn, er der mulighed for at ansøge om at løse sognebånd til denne præst. Ved at løse sognebånd får du ret til at blive betjent af den præst, du har løst sognebånd til. 

Ønsker du en mere anonym form for sjælesorg, kan du via hjemmesiden folkekirken.dk læse om projekt ”sjælesorg på nettet”, hvorigennem du kan få kontakt med en præst. Du kan også klikke direkte ind på http://www.sjaelesorg.nu/ og se hvornår chatten er åben for sjælesorg.

Ønsker du en anonym telefonisk samtale, kan du mellem 09.00-03.00 på hverdage og kl. 13.00-03.00 Søn-og helligdage ringe til Nicolaitjenestern på tlf. 33121400.

Sognebåndsløsning

Hvis du ønsker at løse sognebånd, skal du henvende dig til den præst, du ønsker at slutte dig til. Anmodningen om at løse sognebånd skal være ledsaget af oplysninger om navn, personnummer og adresse.  Henvendelse skal ske personligt (ring evt. og aftal tid for en samtale).  Hvis præsten ønsker det, skal du give en begrundelse for ønsket om at løse sognebånd.

Da sognebåndsløsning først og fremmest er tænkt som en mulighed for, at du kan slutte dig til en præst, hvis teologiske holdninger du sympatiserer med, er det ikke nødvendigvis en tilstrækkelig begrundelse for at løse sognebånd, at du godt kan lide den kirke eller det sogn, hvor præsten er ansat.

Læs mere om sognebåndsløsning på Kirkeministeriets hjemmeside.