Du er her: 

"Gaver i mørket"

"En dejlig decemberbog, der varmt kan anbefales herfra!" (anmeldelse)   Min adventskalender er nu udkommet i bogform. Den har titlen "Gaver i mørket". Det vil være mig en stor glæde om I har lyst til at læse den også. I er mange trofaste læsere af adventskalenderen, der gennem årene har efterspurgt en bogudgave og her kommer den altså.

Helle Viuf er sognepræst i Slagelse Provsti og har en master i sjælesorg. Læs mere på Helle Viufs hjemmeside www.helleviuf.dk

 

ANMELDELSE FRA "forfatterskabet.dk" :

“Gaver i mørket - kalenderfortællinger” af cand. theol. og master i sjælesorg Helle Viuf, er en personligt fortalt kalenderbog, og jeg kan så godt lide stemningen, der opstår når nogen har noget på hjerte, som de gerne vil fortælle mig - også i en bog! Forfatteren har en fortælling til sin læser fra 1. december og hver dag til og med juledag, den 25. december, som jo er højhelligdagen i den kristne kirke.

Bogen rummer mange forskellige typer af fortællinger. De er på 1-2 sider og skrevet i et sprog, der er let og behageligt at læse. De bygger på anekdoter fra forfatterens eget liv, privat såvel som arbejdsliv, og de munder ud i refleksioner over stort og småt, der vil kunne genkendes på en eller anden led af de fleste mennesker.

Efter hver dags refleksion er der sat et bibelcitat ind, som passer til fortællingen, efterfulgt af “Dagens mulighed”, der er et eller flere konkrete forslag til hvordan man hver dag selv kan tage fortællingens refleksion ind i sit eget liv. Hver dags afsnit slutter med en side med tomme linjer, hvor man kan fastholde tanker, der måtte opstå undervejs i eller efter læsningen, og de sider kan der nemt blive brug for, for der er mange muligheder undervejs for at tænke videre og reflektere over sit eget liv.

Bagest i bogen er der også en meget fin introduktion til hvordan man kan udøve sin egen "trospraksis", en konkret vejledning i hvordan man kan have sin kristne tro med sig ind i sit eget hjem, i hverdagen. Denne del af bogen kan sagtens springes over hvis dette ikke har interesse.

Det er en dejlig stemningsfuld og kærlig bog til voksne mennesker, der har brug for at gentænke hvad vi egentlig vil og skal med det der “jul”. For adventstid og jul kan være svær for mange, af forskellige årsager, men jeg tror at mange vil kunne føle sig rummet og forstået i denne bog. Jeg selv blev varm om hjertet og fik af og til smil på læben da jeg læste den (og enkelte steder også lidt provokeret!), og jeg vil glæde mig til at tage den frem 1. december, og læse den igen, denne gang som den er tænkt: et afsnit hver dag, til og med juledag.

“Denne bog er til alle”, siger dedikationen forrest i bogen, og det er også min oplevelse. Forfatteren er præst, og man skal kunne tåle at læse ord som “Gud” og at se at der er bibelcitater i bogen, hvis man læser den. Men hele bogen igennem ser jeg kun tydelighed omkring hvor forfatteren selv står i sin tro, samtidig med fuld respekt for de mange andre steder mennesker hver især kan stå i forhold til tro. Man møder ingen “trostvang” i denne bog, men man møder kristendom, som klangbund for medmenneskelig varme og forståelse.

En dejlig decemberbog, der varmt kan anbefales herfra!

Lykke Chetronoch

 


  

 

 

 

 

 

Del dette: