Du er her: 

Fælles klokkeringning i hele landet

Sankt Peders Kirke og Sankt Peders kirkeklokke

Budskabet er: vær ved godt mod!

Biskopperne har opfordret til at vi alle i denne Corona-tid  samles om et fælles tidspunkt for aftenringningen – nemlig kl. 17 fra alle landets kirker. Det har vist sig at være lidt besværligt visse steder fordi nogle klokker styres af ældre analoge anlæg, som kun ændres af en tekniker fra det firma der har installeret anlægget. Men når klokkerne ringer, så er det uanset tidspunkt en opfordring til bøn og andagt.

 

Biskopperne skriver:  "Hver morgen og aften ringer kirkernes klokker for at opfordre til bøn og andagt. Det er en gammel skik, som vi gerne vil henlede opmærksomheden på nu, hvor kirkerne er lukkede, og der ikke holdes gudstjenester på søn- og helligdage.  Med klokkeringningen giver kirkerne lyd fra sig. Når vi hører klokkerne ringe, kan vi huske på og tænke efter, hvad det er for et budskab, kirkerne bygger på. Vi har måske mest travlt med at tænke på os selv og være bekymrede. Men kirkernes klokker fortæller os, at vi skal tænke på Gud og vores medmenneske og på alt det gode, der trods alt kommer til os hver eneste dag”.

 

 

Når klokkerne ringer kan man også tænke på, hvad der står på den enkelte klokke – for det varierer også fra klokke til klokke. Hvad står der på din lokale kirkeklokke?

 

På Sct. Peders ene klokker står der bl.a. følgende:

 

 

 

”Til Jesu Kristi ære

 

Det toner højt i sky

 

O her er godt at være

 

I Herrens kirkely”

 

 

Del dette: