Du er her: 

Udnævnt til engel

Der er blevet udnævnt en engel i Sørbymagle

I Sørbymagle sogn, lidt uden for Slagelse, har de fået deres egen engel. Mange har været indstillet til prisen af de lokale beboere i sognet. Slagelsekunstneren Per Hillo har doneret et smukt maleri af en engel til vinderen. Der var såmænd både overvejelser om at udnævne vores statsminister Mette Frederiksen og direktøren for sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, men Per Hillo behøvede slet ikke at rejse så langt med sit smukke englemaleri, for lige midt i Sørbymagle, har de en ganske særlig præst. Man har kunnet læse om sognepræst Marianne Myssens udnævnelse til engel i den lokale avis, som citerer en af dem, der indstillede Marianne til prisen: ”Jeg synes vores lille bys fantastiske præst og min kære ven Marianne Myssen skal vinde. Hun giver håb og trøst til alle, der har brug for det. Hun er en ægte engel. Men engang imellem kunne hun også selv bruge en engel til at våge over sig i de tunge stunder.”
Marianne fortæller beskedent, at hun måske syntes, at det var lidt rigeligt flot sådan at blive udbasuneret som engel i hele Slagelse og omegn. Men på den anden side, tog hun det som en kærlighedserklæring og et skulderklap.
Det er en smuk historie, som egentlig bør deles med flere. Vi kan jo alle være engle for hinanden. Det er også et godt budskab i en svær tid. Når vi nu er adskilte, hvordan kan vi så være engle for hinanden. Engel betyder slet og ret sendebud. En engel kommer med et godt bud.
Engle er på færde alle steder i Bibelen, både i det gamle og i det nye testamente. Abraham får besøg af engle. Han ved det godt selv. Hvor ved han det mon fra? Abraham har åbenbart en evne til at genkende engle, når de kigger forbi. Og det gør de. I Hebræerbrevet læser vi: ”glem ikke gæstfriheden, for ved at være gæstfrie har nogle uden selv at vide det haft engle som gæster.”
Nu er det jo svært at have gæster i denne tid, men så må vi finde nye måder, at være engle på. Skriv et brev. Ring til et kært menneske. Send en blomst. Ja, man kan også mødes og gå en tur. Der er sikkert mange flere gode ideer. Det handler om at være det godes budbringer, og på den måde skabe håb og glæde.

 

Marianne Myssen er sognepræst i Slagelse Provsti, som har lagt ”Påsken online” på provstiets hjemmeside. Her kan du høre og se Marianne Myssen holde andagt påskedag, samt andre præster fra provstiet de øvrige påskedage.

 

Artikel skrevet af Jesper Marbæk Christensen, sognepræst Sankt Povls Kirke

Del dette: