Du er her: 

Nyhedsbrev fra den danske kirke i Thailand

Slagelse Provstis indsamlingsprojekt - læs en hilsen fra præsten i Thailand.

                                                               Bangkok april 2020  

Hilsen fra Dansk Kirke Thailand

 

Det er ikke let at skrive et egentligt nyhedsbrev i disse corona-tider. For ligesom I har været underlagt restriktioner og lukninger i Danmark, så har vi også her i Thailand i de seneste mange uger levet med karantæne og lock-down samt udgangsforbud fra kl 22-04, og gør det stadigvæk.

Siden medio marts er alle indkøbscentre, biografer, hoteller, restauranter mm lukket og de ansatte er sendt hjem. Mange er blevet afskedigede, hvilket her i Thailand er et stort problem, da thai´erne ikke har andre indtægter i den periode, de går arbejdsløse.

En del restauranter og butikker har dog løst problemet ved at tilbyde delivery eller take-away mad, så de ikke har behøvet at lukke helt og vi kan stadig købe frokost eller aftensmad, blot skal vi spise den hjemme.

Kirker, templer og moskeer holder også lukkede og vi må ikke samles til hverken gudstjenester eller andre aktiviteter.

Derfor har vi, som de fleste kirker i Danmark, forsøgt os med videoer, og det er indtil videre blevet til tre korte påskehilsener, som I kan se på vores Facebook side og hjemmeside (dansk kirke thailand og www.danishchurch.in.th).

Vi planlægger flere af denne slags videoer.

 

Alle kirkens aktiviteter ligger altså stille. Således også tirsdagscafeen for unge under 35 år samt det diakonale arbejde med fængsels- og sygebesøg.

Det er specielt disse to arbejdsområder, som I fra Folkekirkens Mission Slagelse Provsti samler ind til.

Jeg gør dog hvad jeg kan hjemmefra og har haft en del flere sjælesorgssamtaler på telefon med danskere, der er bekymrede over situationen, triste over at leve i isolation og ensomhed og med bekymring for, om de bliver syge eller ikke kan komme tilbage til Danmark.

 

Dansk Kirke Thailand er så småt begyndt at planlægge efterårets aktiviteter, hvor vi igen forhåbentlig kan få gang i blandet andet ungdomsarbejdet, gudstjenester, kirkefrokoster og diakoniarbejdet rundt omkring i Thailand. I skrivende stund ved jeg dog ikke, om Thailand vil fungere som tidligere igen fra august eller september, eller hvad der faktisk vil blive muligt at gennemføre. Men vi håber på det bedste og forsøger at se på situationen med en vis optimisme.

 

Vores største udfordring i det kommende år bliver finansiering til kirken, både aktiviteter og administration, så vi er ekstra taknemlige for indsamlingerne fra jer.

 

Når vi får gang i aktiviteterne igen sender jeg jer et egentligt nyhedsbrev. jeg håber, at det bliver snart. Indtil da, pas på hinanden og Guds velsignelser til jer alle.

 

Kærlige hilsen fra Thailand

 

Christa Lund Herum

 

Dansk Præst, Thailand

Mail: pastor@danishchurch.in.th

(+66) 82 251 0039

 

 

 

Hvis man vil yde et bidrag  så er der to veje:

 

  1. Indbetaling på konto: reg. nr. 1551 konto: 3029700. Hvis der ønskes skattefradrag, skal der indbetales på denne konto med angivelse af cpr.nr.

 

 

 

  1. Ved Mobilepay  på nummeret 11980 . I tekstfeltet skrives: ”Slagelse Thailand”.  Ved denne betalingsmåde kan der ikke opnås skattefradrag.   

 

 

 

Del dette: