Du er her: 

KUNST OG KIRKER er desværre aflyst i år.

Det er rigtig ærgerligt! Vi havde glædet os til for 3. år i træk at gennemføre det helt særlige og velbesøgte arrangement her i Slagelse provsti. Men vi har nu set os nødsaget til at aflyse i år p.g.a. covid19.

Det er rigtig trist. Men vi må glæde os så meget desto mere til næste år! Og styregruppen bag kunst og kirker vil nu i stedet anbefale folk at besøge et lokalt galleri og én af provstiets smukke kirker i den kommende weekend ved at deltage i gudstjenestens fællesskab lokalt, hvor det er muligt selvfølgelig samtidig med at som hidtil overholder de sundhedsmæssige råd om at holde afstand, bruge håndsprit og mundbind. Dermed mindsker vi smitterisikoen - men lader os ikke kue af covid19.

 

I sidste uge på det afsluttende arbejdsgruppemøde modtog alle en begrundelse for, hvorfor styregruppen ud fra gældende bestemmelser udsendt fra Kirkeministeriet fortsat støttede op om udstillingen Kunst og Kirker også i denne situation.

Men da situationen henover weekenden har udviklet sig, og der nu desværre er flere smittede blandt kirkens personale i provstiet, og det viser sig, at der nu tillige er ventetid på at få taget en test, så synes Styregruppen ikke længere, at det er forsvarligt at gennemføre ”Kunst og Kirker”.

Det er rigtig ærgerligt at måtte aflyse og på dette sene tidspunkt, men hellere ”safe than sorry” – med 15 kirker involveret i "Kunst og Kirker" inkl. personale og frivillige så kan én smittet på rundtur i provstiets kirker, hurtigt betyde, at rigtig mange mennesker bliver smittet eller skal i isolation i længere tid også uden symptomer, indtil de kan blive testet. Det har betydning lokalt for gennemførelse af kirkelige handlinger, bisættelser/begravelser, bryllupper, dåb og gudstjenester, som vi bliver nødt til at prioritere i denne tid. Og da der forventes at komme besøgende fra hele landet til Kunst og kirker, kunne det desværre også betyde smittespredning til resten af landet.

Når vi i styregruppen har valgt at satse på at gennemføre ”Kunst og kirker” indtil nu på trods af covid19, så er det fordi det er vigtigt, at vi ikke lader Corona-tristheden råde. Og arrangementet ”Kunst og Kirker” var tænkt som en af de måder, hvorpå vi her i Slagelse kunne være med til at modvirke ensomhed og tab af livsmod.

Vi vil nu i stedet anbefale folk at besøge et lokalt galleri og en af provstiets smukke kirker i den kommende weekend ved at deltage i gudstjenestens fællesskab lokalt, hvor det er muligt.

Del dette: