Du er her: 

En stor del af julens gudstjenester er nu desværre aflyst!

Sundhedsmyndighederne har i går aftes –d.23. december igen skærpet retningslinjerne for en ansvarlig corona-håndtering i folkekirken og andre trossamfund. Nu opfordrer de til, at alle gudstjenester kun varer en halv time og afholdes uden sang.

Den sene opdatering lillejuleaften fik landets biskopper, præster, provster og Landsforeningen af Menighedsråd til i en pressemeddelelse i går at opfordre til at aflyse alle gudstjenester frem til den 3. januar. Da de nye retningslinjer kom dagen før juleaften, vurderede de i fællesskab, at det de fleste steder vil være vanskeligt at gennemføre julegudstjenesterne som planlagt. 

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen bakker op om denne fælles opfordring og har på sin facebook side takket  ”"alle de ansvarlige”, som fandt sammen om fælles forståelse i en svær tid".

 Det er stadig muligt at gennemføre gudstjenesterne efter de skærpede retningslinjer. Men det er op til de enkelte meningshedsrådsformænd i samråd med den præst, der står for gudstjenesten, at beslutte om julegudstjenesten kan gennemføres eller ej, oplyser organsationerne bag den fælles udmelding.

Da det hele er sket lidt pludseligt, har provstiet ikke overblik over, hvilke sogne der følger anbefalingen og hvilke der måske vælger at gennemføre en kortere gudstjeneste eller andagt uden sang. Man opfordres til at kontakte sin lokale kirke (se kirkens hjemmeside facebook side og/eller opslag på ved kirken) hvis man vil se, om der gennemføres gudstjenester i sin lokale kirke. 

I Kirke Stillinge og Hejninge Sogne har man f.eks. besluttet, at benytte muligheden for at afholde julens gudstjenester som små andagter på max 1/2 time med orgelmusik, juleevangelium og bøn. Se mere på: https://www.stillingekirke.dk. Og I Sørbyhallen vil der f.eks. blive gennemført en kort juleaftensdagsgudstjeneste d. 24. december kl.13.00

Organisten vil spille et par julesalmer uden sang, juleevangeliet vil blive læst højt og sognepræst Marianne Myssen vil komme med nogle ord til eftertanke. På sognets facebook side opfordres folk til at komme forbi og se den flotte hal forvandlet til at være et kirkerum ved hjælp af lokalt lavet julepynt til to store træer. Der er højt til loftet, masser af plads og håndsprit. Og man opfordres til at huske mundbind. De, der ønsker at blive hjemme, opfordres til at følge med her på siden, hvor der hver dag kl.12.00 vil blive vist ½ times gudstjeneste fra Kirkerup kirke.

Del dette: